AVAX Futures İşlem için Günlük Fiyat Tahmini Yapan Ai (Bölüm -2) [Spyhackers.org Özel]

io

👑
Yetkili
Konular
45
TL
105
Bu konu başlığında, AVAX futures işlemleri için günlük fiyat tahmini yapabilen, benim geliştirdiğim bir Python scriptini sizlerle paylaşıyorum. Bu script, geçmiş fiyat verilerini kullanarak LSTM tabanlı bir model ile fiyat tahmini yapmaktadır. Gelecekte daha da geliştirmeyi planlıyorum.
avax-tahmin.png

Öne Çıkan Özellikler:

• Veri Kaynağı: Yahoo Finance API kullanılarak AVAX-USDT veya AVAX-USD paritesi için geçmiş fiyat verileri çekilmektedir.
  • Ön İşleme Adımları: Hareketli ortalamalar, RSI, MACD, Bollinger Bantları ve ATR gibi teknik göstergeler hesaplanmaktadır.
  • Zaman Serisi Modelleme: 30 günlük veri kullanılarak tahminler yapılmaktadır.
  • Makine Öğrenmesi Modeli: LSTM tabanlı bir model eğitilerek gelecekteki fiyatları tahmin eder.
  • Model Kaydetme & Yükleme: Eğitim tamamlandıktan sonra model kaydedilir ve tekrar kullanılabilir.
  • Bias Düzeltme: Modelin geçmiş tahminleriyle gerçek fiyatlar arasındaki fark hesaplanarak tahminler düzeltilir.

Gereksinimler:

Bu programı çalıştırmak için aşağıdaki programları ve Python kütüphanelerini kurmanız gerekmektedir.

Kurulması Gereken Programlar:

• Python 3.9+:
  • Jupyter Notebook veya VS Code (isteğe bağlı, kodu çalıştırmak için önerilir)

Kurulması Gereken Kütüphaneler:

Aşağıdaki kütüphaneleri yüklemek için terminal veya komut satırında şu komutu çalıştırabilirsiniz:
Kod:
pip install numpy pandas matplotlib seaborn tensorflow keras scikit-learn yfinance ta

Nasıl Çalışır?

1. Veri Çekme: 3 yıllık fiyat verisi çekilir ve işlenir.
  2. Veri Ön İşleme: Teknik göstergeler hesaplanarak veri seti hazırlanır.
  3. Model Eğitimi: Eğer daha önce eğitilmiş model yoksa, LSTM modeli oluşturulur ve eğitilir.
  4. Günlük Tahmin: Model, son 30 günün verisini kullanarak bir sonraki günün fiyatını tahmin eder.
  5. Bias Düzeltmesi: Modelin tahmini geçmiş hatalar göz önünde bulundurularak düzeltilir.
  6. Gerçek Zamanlı Fiyat Çekme: En güncel fiyat bilgisi alınarak tahminler doğrulanabilir.

Programın Kullanımı:

1. Kodun Çalıştırılması:
    • Terminal veya Jupyter Notebook’ta aşağıdaki komutu çalıştırarak kodu başlatabilirsiniz:
Kod:
python avax.py
(Öncesinde programın olduğu ilgili dizine gelmek için "cd ilgili dizin (masaüstü vs)" gelmeniz gerekir.
veya Jupyter Notebook kullanıyorsanız hücreleri sırasıyla çalıştırabilirsiniz.
  1. Eğitim Süreci:
    • İlk çalıştırmada model eğitilecek ve bir dosyaya kaydedilecektir.
    • Eğer model zaten eğitilmişse, kayıtlı model yüklenerek kullanılacaktır.
  2. Tahmin Alma:
    • Çalıştırıldıktan sonra terminalde veya notebook ekranında tahmin edilen AVAX fiyatı görüntülenecektir.

Kullanım Alanları:

• Günlük Trade: Günlük fiyat hareketlerini önceden tahmin ederek trade stratejileri oluşturabilirsiniz.
  • Risk Yönetimi: Olası fiyat hareketlerini önceden görerek risklerinizi minimize edebilirsiniz.
  • Algoritmik Trading: Otomatik trade botlarına entegre ederek işlemleri optimize edebilirsiniz.
Bilgilenirme: Daha sağlıklı sonuçlar için sürekli oluşturduğu dosyaları silip tekrardan çalıştırmanızı öneririm ve daha sonrasında tekrar bir daha çalıştırmanızı öneririm. Bu işlemi gün içinde tekrar deneyebilirsiniz

Önemli Uyarı:

Bu programı kullanarak futures işlemler açarken "kapat limitini koyun kesinlikle". Stop loss ve take profit seviyelerini belirlemeden işlem yapmayın. Risk yönetimi en önemli unsurdur.

Bu Python scripti, benim geliştirdiğim ve zamanla daha da geliştireceğim bir araçtır. AVAX fiyat tahmini yaparak yatırımcılara ve traderlara değerli bilgiler sunmayı amaçlamaktadır. Kodun tamamını inceleyerek kendi stratejinize uygun şekilde geliştirme yapabilirsiniz.

* İLK Tahmini tamamladıkdan 1 saat sonra bir daha tahmin yaptırın 2-3 defa üst üste ve verdiği değere göre işlem yapın, ilk tahmin değerine göre işlem yapmayınız.

BİLGİLENDİRME: Kripto para borsaları risk içerir ve bu konu yatırım tavsiye vermemektedir, alacağınız risk ve sorumluluklar tamamen size aittir.

Son düzenleme:

Dahibey

🏅
Kıdemli Üye
Konular
77
TL
310
Deneyip izlemek lazım, birkaç defa tahminleri alıp sonuncusuna göre hareket etmek gerekir diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: io
Üst Alt